Kúpiť záťažové vesty – e-shop

Sprievodca výberom
záťažových vest


Záťažová vesta  >  Záťažová vesta pre všestranné fitness cvičenie

Záťažová vesta pre všestranné fitness cvičenie

Vesta je vhodná pre každé fitness cvičenie, pretože znásobuje jeho účinok.

Záťažová vesta je skvelým fitness doplnkom na intenzívne cvičenie i posilňovanie. Zvýši účinky cvičenia na ľudské telo a celé cvičenie bude oveľa efektívnejšie. Vybrať si môžete medzi záťažovou vestou s pevnou záťažou a záťažovou vestou s možnosťou doplnenia a ubraní záťaže.

Čím vyššia záťaž, tým vyššie účinky cvičenia

Čím je záťaž silnejšia, tým sa svalstvo znateľne a lepšie vypracováva. Má to však jeden háčik. Záťaž je potrebné postupne pridávať a nepreťažiť svaly. Cvičenie by vás nemalo príliš bolieť a preťaženie spoznáte aj po cvičení. Ak vás svaly bolia dlhšie ako deň po cvičení, máte svaly preťažené. Postupne by ste mali pridávať záťaž pri posilňovaní aj pri fitness cvičení (napr. odpor na fitness strojoch).

V tomto smere sú lepšie záťažové vesty s možnosťou navyšovania záťaže. Tá sa navyšuje pridávaním jednotlivých závaži do kapsičiek vesty. Ďalšou výhodou záťažovej vesty je rovnomerné rozdelenie záťaže, takže nepreťažuje napr. chrbticu.

Záťažové vesty sú výborným pomocníkom pri posilňovaní, fitness cvičení, ale aj pri behaní - zvlášť na dlhých tratiach.

TOP vesta - inSPORTline LWV1105 5 kg

Medzi najpredávanejšie záťažové vesty patrí model LWV1105 s pevnou päťkilovou záťažou. Vesta je vyrobená zo špeciálnej nylonovej tkaniny za účelom dosiahnutia maximálnej odolnosti a je určená pre zaťaženie počas fitness tréningov, behania a posilňovania.

Jej funkčnosť vystihuje recenzie užívateľa Chipsonator:

"Vesta je výborná na intenzívne cvičenie, po pár týždňoch ide vidieť pokrok v kondičke, rovnomerne zaťažená, nezaťažuje chrbát a človek sa nemusí starať ako si vestu zaťažiť, aby si nespôsobil potrebné ešte väčšie problémy s chrbtom, ako má doteraz, neprekáža azda pri žiadnom cviku, dobrá pre beh - vesta "neskáče" po chrbte a výborne drží. Síce je mínus, že sa nedá pridávať hmotnosť, ale ak nechcete byť kulturistom a viete ako to použiť, tak bohato postačí "

Zdieľajte článok



Odporúčame záťažové vesty






Ďalšie novinky

Záťažové vesty pre ženy

Záťažové vesty sa hodia aj pre ženy, ktoré potrebujú intenzívnejšie trénovať. Môžu mať záťaž 5, 10 i 20 kg.

Záťažové vesty na behanie

K čomu slúži záťažové vesty na beh? Ako vám pomôžu? A sú vhodné pre všetky bežcov. Prečítajte si nášho sprievodcu!

všetky novinky